Sorunuz mu Var?
Lütfen bizimle iletişime geçin, sorularınızı mümkün olan en kısa sürede e-posta yoluyla yanıtlayacağız.
AE-MAESTRO
1. Kurulum Modu Nedir?
Kurulum modu AE-Maestro’yu kabin kat ve kuyu dibi elemanlarını takılı olmadan hızlı çalıştırma menüsüdür. Bu parametreyi aktif ettiğinizde [A15=1] kumanda panosundan revizyon modunda sadece güvenlik elemanlarını köprüleyerek (110 … 140 arası) revizyonda asansörünüzün ilk çalıştırmasını yapabilirsiniz.
2. UCM Testi Nasıl Yapılır?
UCM testi için öncelikle seviyeleme ve UCM elemanı parametreleri aktif olmak zorundadır: [A16-UCM KONTROL=1] [A06-KAPI KÖPRÜLEME = 1,2,3] Bu parametreler kontrol edildikten sonra Test-UCM ikonu altında X04-UCM TEST (önceki sürümlerde Servisler ikonu altında R05-UCM TEST) seçeneği üzerine gelip ENT tuşu ile test işlemini başlatınız. İşlem başladığında otomatik kapı kendiliğinden açılacaktır. Ancak kat kapıları çarpma ise dış kapıyı elle açmanız gerekir. Asansör hareket ederek test işlemini otomatik olarak gerçekleştirilecektir. ML1 veya ML2 şalterlerinden biri kapı bölgesinden çıktığında asansör UCM HATASI vererek duracaktır. Hata çıkmaması kuyu elemanlarında veya bağlantılarda bir hata olduğu anlamına gelir. Bu hata kalıcı olduğundan elle silinmesi gerekir. Bunun için yine aynı menüde X01-UCM HATA SİLME (önceki sürümlerde SERVİSLER menüsünde R01-UCM HATA SİLME) işlemini çalıştırmanız gerekir. Bu işlem detaylı olarak kullanım kılavuzu bölüm 7.4 anlatılmaktadır.
3. Yazılım Yükleme Nasıl Yapılır?
Önce asansörü revizyon moduna alınız. El terminali üzerinden ENT tuşuna basarak ana menü ekranında Veri,Yazılım ikonunun üzerine geliniz. Cihazda motor sürücü (ICS) ve kumanda (ICM) bölümlerini yöneten iki ayrı işlemci olduğundan önce ICM Yükle veya ICS Yükle ikonlarından yeni yazılım yüklemek istediğiniz bölümü seçiniz. ENT tuşuna bastığınızda ekranda listelenen dosyalardan uygun olanı (en güncel olanı) seçip ENT tuşuna bastığınızda yazılım yükleme işlemi başlayacaktır. Yükleme bitinceye kadar sistemi kapatmayınız. Yükleme işlemi bittikten sonra tablonun enerjisini kapatıp açınız. Önce revizyon modunda sistemin davranışını test ediniz. Eğer bir sorun yoksa normal kumandaya geçirip servise veriniz.
4. Kuyu Öğrenme İşlemi Nedir, Nasıl Yapılır?
Kuyu öğrenme işlemi, enkoderli asansör sistemlerine kat seviyelerini kaydetmek için yapılır. Öncelikle, ML1, ML2, 817 ve 818 manyetik şalterleri ve ilgili mıknatısların kurulum kılavuzuna uygun şekilde yerleştirilmiş olduğundan emin olun. ML1 altta ML2 üstte olmalıdır. İşlemi başlatmak için Kuyu Kopyalama ikonu altında K01-KUYU ÖĞRENME (önceki sürümlerde SERVİSLER menüsünde R02-KUYU ÖĞRENME) seçeneğine giriniz. Kuyu öğrenme işlemine başlamak için ↑ butonuna basınız. Kuyu öğrenme ve hassas kat ayarları ile ilgili tüm işlemler EK-01 KAT SEÇİCİ ARTIMSAL ENKODER İÇİN SİSTEMİN KURULUMU adlı kurulum kılavuzuna detaylı olarak anlatılmaktadır.
5. Tuning Sırasında Fren Hatası Nasıl Engellenir?
Fren izleme kontaklarının düzgün ayarlanmış olduğu kontrol edilmelidir. Kurulum modunda tuning yapılabilir veya A16-UCM KONTROL parametresini etkisizleştirilerek de [A16=0] tuning işlemi yapılabilir.
6. UCM Testi Sonunda Bloke Neden Olmaz?
UCM testi sonrasında sistem bloke olmazsa B04-UCM BLOKE parametresi kontrol edilmelidir. Sistemin UCM hatasında bloke olması için [B04 = 0] olmalıdır.
7. Asansör Kattan Kata Giderken Beyan Hızına Ulaşmıyor Sebebi Nedir?
P04-Hız Parametrelerinde kayıtlı bulunan S01-Nominal Hız Parametresi kontrol edilmelidir.